Novi rok prijave na 3. Smotru Saveza Izviđača Federacije Bosne i Hercegovine

Obavještavamo sve zainteresovane da je rok prijave na 3. Smotru Saveza Izviđača Federacije Bosne i Hercegovine pomjeren na 7. Maj 2024. Sve dodatne informacije možete zatražiti na email adresama: savezizvidjacafbih@gmail.com ; sifbih@sifbih.ba

Smotra SIFBIH-a 2024. godine nije samo događaj za mlade, već prilika da se proslavi bogata izviđačka baština naše zemlje, kao i da se pokaže kako priroda može biti najbolje okruženje za učenje, razvoj i zabavu mladih. Očekujemo da će ova Smotra postaviti nove standarde i ostaviti neizbrisiv trag u srcima svih sudionika, kao i u povijesti izviđačkog pokreta u Bosni i Hercegovini.

U nastavku teksta možete pronaći elaborat Smotre kao i prijavni obrazac iste.

3_SMOTRA_SIFBIH_PRIJAVA_FINAL

ELABORAT_3_SMOTRA_SIFBIH_FINAL

U godini 2024., za sve adolescente i mlade širom Bosne i Hercegovine, ali i iz regije, Europe i svijeta, jedan događaj će biti kruna njihovih avantura i izazova – Smotra SIFBIH-a. Ovaj jedinstveni događaj, koji se održava pod otvorenim nebom, u zagrljaju prirode, obećava da će biti nezaboravno iskustvo, obilježeno zajedništvom, učenjem i zabavom.

Posebno se ističe činjenica da će 3. smotra SIFBIH-a biti obilježena kao XXL događaj i jedinstveno iskustvo za sve prisutne. Ovaj put, Smotra se poklapa sa dva važna jubileja koji su od izuzetnog značaja za izviđačku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Prvi jubilej je 25 godina od prijema izviđača Bosne i Hercegovine u Svjetsku izviđačku organizaciju (WOSM). Ova godišnjica nije samo povod za slavlje, već i prilika da se osvrnemo na sve ono što je izviđački pokret donio mladima u našoj zemlji, kao i naše aktivno sudjelovanje na međunarodnoj sceni.

Drugi jubilej koji obilježavamo je 65 godina od održavanja 1. Smotre Saveza izviđača Bosne i Hercegovine na Boračkom jezeru. To je bio početak dugogodišnje tradicije okupljanja mladih izviđača u prirodi, gdje su se dijelila iskustva, učile nove vještine i gradila trajna prijateljstva.