ODRED IZVIĐAČA “PLAMEN” BANOVIĆI

 

Odred izviđača “Plamen” Banovići osnovan je 01.09.1956 godine, sa tadašnjm nazivom “Mijo Kerošević – Guja” od osnivanja do danas Odred radi na procesu neformalnog i životnog obrazovanja, informisanja i zabave za mlade, kroz promociju izviđačkih aktivnosti, organizaciji izviđačkih takmičenja, edukacije iz oblasti ekologije, organizovanju izleta, tabora i ljetovanja za mlade.

Odred trenutno ima 150 članova, koji su podijeljeni po starosnim skupinama, a svaka skupina ima svoj program obrazovanja i edukacije. Članovi odreda su djeca, mladi i odrasli svih slojeva socijalnog društva, nacionalne i vjerske pripadnosti. Odred svoje aktivnosti obavlja u sopstvenim prostorijama cca 105 m2 sa svom pratećom infrastrukturom i dobrim uvjetima za rad. Naše prostorije sadrže dvije prostorije + kancelarija, cca 105m2 . Kapacitet prostorija može biti 25-30 osoba.

U odredu djeluju i rade dvije čete izviđača, jedno jato poletaraca i dva kluba starijih izviđača, koji se ujedno bave i specijalističkom i instruktorskom obukom mlaĎih kategorija, kao što je: spelelogija, kanjoning, alpinizam, skijanja, rafting i planmski biciklizam. –

kontakt informacije

– Adresa centra Ul. 10. Septembar br. 55, Banovići 75290

– e-mail adresa o.i.plamenbanovici1956@gmail.com

– društvene mreže

Facebook: Odred izviđača Plamen

Instagram: odred_izvidjaca_plamen_

– kontakt osoba

Načelnik Odreda Edin Omerčević

broj telefona: 062-906-408