SARAJEVSKO PROLJEĆE, 20. APRIL – OI Pofalići-Novo Sarajevo

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete “Sarajevsko proljeće” koji će se održati 20.04.2024. na našem Vilsu. Rok prijava je 05.04.2024.

Susreti će se sastojati od takmičarskog dijela za poletarce i pčelice, te zabavnog programa za sve uzraste! 🎊

Zašto „Sarajevsko proljeće“? Ideja kojom se vodio Štab Odreda izviđača „Pofalići-Novo Sarajevo“ jeste da Sarajevo, kao glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine, zaslužuje imati izviđačke susrete. Vjerujemo da će iz godine u godinu ti susreti postati tradicionalni i da će se na njima rado okupljati izviđači i planinke svih uzrasta. Naziv susreta simboličan je za nas na više načina – ne samo da ćemo poželjeti dobrodošlicu proljeću, već i da ćemo na neki način najaviti „proljeće izviđaštva“ u Sarajevu, kako je to zastupljeno u drugim gradovima poput Zenice, Mostara, Konjica, Jablanice, Tešnja i drugih gradova naše Bosne i Hercegovine.

Elaborat možete pronaći ovdje: Sarajevsko proljeće 2024 – elaborat

Čast nam je što vas možemo već ove godine ugostiti u našem gradu, i to zahvaljujući upravo Vama i Vašoj podršci! Bez Vas, ovi susreti ne bi imali vrijednost koju imaju sada. Upišite nas u svoj kalendar, da saznamo “jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo” 🌞