Posjeta predstavnika SIFBiH-a Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke 

Predstavnici Saveza izviđača Federacije BiH su u petak, 16. februara 2024. godine, posjetili federalnu ministricu obrazovanja i nauke Prof. dr. Jasnu Duraković. Tom prilikom ministrici su predstavili program i aktivnosti 3. smotre Saveza izviđača Federacije BiH koja će se ovog ljeta održati na Boračkom jezeru.
Ministrica Duraković je čestitala svim bosanskohercegovačkim izviđačima 2 važne obljetnice koje se poklapaju sa datumima održavanja smotre, a to su: 25 godina od prijema bosanskohercegovačkih izviđača u Svjetsku izviđačku organizaciju (WOSM), te 65 godina od 1. smotre Saveza izviđača BiH na Boračkom jezeru.
U razgovoru o nadolazećoj smotri, ministrica je istakla sljedeće:
 „Ovaj oblik organiziranja svakako je dobar izbor za provođenje slobodnog vremena djece i mladih, koji ih veže za prirodu, ekologiju, pozitivno takmičenje, društvenu odgovornost i aktivizam. Izuzetno cijenim napore Saveza izviđača i njegovu odgojno-obrazovnu ulogu i vjerujem da u mnogim projektima možemo ostvariti uspješnu saradnju“.
Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na izdvojenom vremenu i pruženoj podršci, te se nadamo da ćemo u budućnosti surađivati pri organizaciji sličnih događaja koja za cilj imaju promociju neformalnog obrazovanja mladih, te promociju zdravih životnih navika.
Izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O!