Posjeta Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine

#PodIstimKrovom #3SmotraSiFiHa

11. Decembra delegacija Saveza izviđača FBiH u sastavu: Zagorčić Nermin Pako, predsjednik Saveza; Emira Kršlak, sekretar Saveza i Vojičić Željko Voja, član Predsjedništva posjetila Ministarstvo odbrane BiH, gdje ih je primio pomoćnik ministra, gospodin Đenan Redžo. U veoma prijatnom razgovoru predsjednik Saveza je upoznao gospodina Redžu sa radom naše organizacije, te sa trenutnim i budućim aktivnostima, ističući najaktuelnije: pripreme za Smotru SIFBiH-a koja će se održati naredno ljeto.
Dogovoreno je da se ispred SIFBiH-a uputi prijedlog sporazuma o saradnji prema Ministarstvu odbrane BiH, putem kojeg bi naša organizacija dobila mogućnosti korištenja opreme ministarstva, usluge prevoza, besplatnog korištenja sale Doma armije, kao i korištenje drugih objekata ministarstva (kasarni) za naše aktivnosti.
Također je dogovoreno da ministarstvu dostavimo spisak opreme neophodne za organizaciju Smotre, te da se uputi zahtjev za ustupanje određenog broja karti i busola M53.
Ovom prilikom želimo istaći izuzetnu susretljivost i kooperativnost gospodina Redže, te njegovu veliku želju da pomogne radu naše organizacije.

Nakon pomenutog sastanka naša delegacija je posjetila i načelnika za logistiku Specijalne policije FUP-a, gospodina Mesuda Mustafića sa kojim je dogovoreno da našu Smotru podrže i pripadnici specijalne policije koji će održati različite edukativne radionice za učesnike. Također je dogovoreno da policijski službenici budu stalno prisutni na Boračkom jezeru u vrijeme održavanja Smotre.