Pripreme 3. Smotre Izviđača Federacije Bosne i Hercegovine “POD ISTIM KROVOM” – Boračko jezero 2024!

POD ISTIM KROVOM“ naziv je treće smotre izviđača Federacije Bosne i Hercegovine, koja će se održati 15.do 22. jula 2024.godine na Boračkom jezeru.

U okviru priprema smotre, danas su predstavnici Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine posjetili Konjic. Sastali su se sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem kao i sa saradnicima i predstavnicima Odreda izviđača Neretva Konjic.

“Pripremamo se za jedan od najvećih izviđačkih događaja na Boračkom jezeru, koji će, kako je planirano, okupiti od 800 do 1.000 izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope. U tim pripremnim aktivnostima očekujemo podršku Grada Konjica, jer planiramo napraviti smotru za pamćenje sa različitim aktivnostima. Oduševljeni smo prijemom i potvrdom gradonačelnika da će biti podrška ovom značajnom projektu za izviđačke organizacije iz Bosne i Hercegovine, na čemu se iskreno zahvaljujemo. Veliki je posao pred nama, ali mislimo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti odgovoriti ovom izazovu”, kazao je Nermin Zagorčić, predsjednik Saveza izviđača Federacije BiH.

Podsjetio je na uspješnu dugogodišnju saradnju sa gradonačelnikom Ćatićem i Odredom izviđača Neretva Konjic.