OI “STARI GRAD” MOSTAR: IZVIĐAČKO LJETO 2023.

Odred izviđača “Stari Grad” Mostar organizira sedmodnevno logorovanje na Boračkom jezeru: “IZVIĐAČKO LJETO 2023”.

Logorovanje će biti izvedeno u izviđačkom kampu OI “Stari Grad” na Boračkom jezeru, te je podijeljeno u dvije smjene – prema uzrastu djece:

  • 1.smjena 20.07.2023-27.07.2023. za djecu do 14 godina
  • 2. smjena 27.07.2023-03.08.2023. za djecu i omladinu + 14 godina

Izviđačko ljeto je tradicionalna aktivnost Odreda “Stari Grad” iz Mostara, učesnici kampa ne moraju nužno biti izviđači, te su prijave otvorene za svu djecu.

Učesnici mogu očekivati nezaboravno avanturističko ljeto ispunjeno smjehom, pjesmom, druženjem, kupanjem, učenjem i zabavom! Svi učesnici su pod nadzorom starijih izviđača i vodnika/predvodnika te imaju isplaniran plan i program za svaki dan boravka, sva djeca imaju i svoja zaduženja te je Izviđačko ljeto jedna mala životona škola za sve učesnike.

Tokom logorovanja svi učesnici kampa imaju svoja zaduženja i odgovornosti, formira se kompaktna izviđačka zajednica u kojoj učesnici imaju priliku da nauče nešto više o izviđačkom načinu života, o prirodi, ekologiji, mnogim vještinama i vještarstvima koja će im poslužiti u svakodnevnom životu.

Cijene su pristupačne, a usluga i doživljaj vrhunske. U cijenu je uračunat prevoz, smještaj u kolibama ili šatorima i tri obroka dnevno.  Pružite svojoj djeci novo iskustvo, prijateljstva, pripadnost zajednici i što je najvažnije priliku za samostalnost – jer to je svoj djeci zaista potrebno. Kamp OI “Stari Grad” na Boračkom jezeru sadrži svu potrebnu infrastruktruru za jednu ovaku aktivnost te se logorovanje izvodi tradicionalno svakog ljeta već dugi niz godina.

  • CIJENA SEDMODNEVNOG BORAVKA U KAMPU: 200,00 KM
  • PRIJAVE MOŽETE IZVRŠITI POZIVOM NA BROJ: 061 258 394 ili direktno u prostorijama OI “Stari Grad” (Kuća Gojka Vukovića, Mostar) radnim danima od 19h do 20h.
  • Više informacija o aktivnostima Odreda “Stari Grad” Mostar možete dobiti OVDJE.
  • Na blogu ScoutSisters BH je izvrsno opisano jedno od prethodnih izviđačkih ljeta pročitajte tekst OVDJE.

 

Tea Katica, OI “Stari Grad”